In de beste families

Start | In de beste families

Speelt familie een rol in je leven? Heb je of had je veel familie? Onderdeel zijn van een familie is een levenslange band. Heb je het televisieprogramma ‘in de beste families‘ gezien? Intrigerende verhalen van broers en zussen. Ergens komen bloedlijnen bij elkaar en je bent met een ander verbonden, door de bloedband zoals dat heet. Soms heb je dezelfde (achter)naam en herken je positieve of negatieve familietrekjes.

Er zijn mensen die hun stamboom uitzoeken. Wie was de opa van oma? Waar woonde hij, wat deed hij, wat hield hem bezig? En dan opeens herken je iets van jezelf. Als ik hierover nadenk, ben ik altijd weer onder de indruk. Hoe karakters, eigenschappen en talenten doorgegeven worden in de generaties. Hoe je dat zelf, als je kinderen hebt gekregen, weer doorgeeft. Ook als je bijna geen familie hebt (zelf ben ik enig kind, net als mijn vader) behoor je tot een bepaalde familie.

Als je de geschiedenis van je voorouders kent, helpt het je om jezelf beter te begrijpen. Iedere familie heeft zijn eigen verhalen. Het is interessant om te ontdekken hoe zij met het leven omgingen. 

Welke positieve invloed heeft je voorgeslacht op jouw leven?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.