Ik ben

Start | Ik ben

Ik wil je kennis laten maken met iets heel simpels.
Een simpele oefening die iedereen kan, maar waar veel mensen zich niet bewust van zijn.
Namelijk, JEZELF ZIJN.

Het wordt gezegd, ik ben mezelf. Wat bedoelt men daarmee?
Meestal verwijst iemand dan naar zijn persoonlijke IK. Dus de IK die houdt van sporten of wandelen, die een hekel heeft aan ruzie, die houdt van zijn kinderen etc.
Maar is dat je échte IK? Of is er nog iets meer, iets wat al deze persoonlijke zaken overstijgt?
Iets dat standvastig en allesomvattend is. Niet veranderlijk of wispelturig.
Iets dat je een rustig en vredig gevoel geeft zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Het antwoord is: JA.

Ga rustig zitten en sluit je ogen als je dat prettig vindt. Laat al je gedachten, gevoelens, fysieke ongemakken even voor wat ze zijn. Laat ze voor vijf minuten even met rust, besteed er geen aandacht aan. Rustig en relaxed. Laat wat komt komen, maar laat het net zo snel weer los. Dat loslaten gaat vanzelf, daar hoef je niks voor te doen. Hou simpelweg niks vast. 

Je merkt dat je langzaam rustiger en kalmer wordt. Ondanks je gedachten, gevoelens, fysieke ongemakken merk je dat er iets meer is dan dat. Je voelt een subtiele stilte in jezelf opkomen. Voel deze stilte, fixeer je aandacht er op. Niet forceren, gewoon relaxed bewust zijn van de stilte in jezelf. Gedachten zullen blijven komen maar blijf je focus houden op deze innerlijke stilte die voelt als vreugdevolle leegte.

Voelt dat niet heerlijk?

Probeer het vaker te doen, zo vaak als je wilt. In het begin zal het misschien lastig zijn maar hoe vaker je het doet hoe meer je merkt dat dit gevoel en jij één zijn. Het is wie jij bent!  

Hopelijk geeft deze oefening je rust, vrede, kracht en geluk. 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.