Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is

Start | Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is

Houd je van vogels? Kijk je soms naar de lucht en denk je dan: “Wat lijkt het me heerlijk om te kunnen vliegen? Wat een vrijheid!”

Er zijn heel veel verschillende soorten vogels met allemaal eigen bijzonderheden. Elk geschapen met een eigen doel. De één vliegt hele afstanden, de ander blijft in dezelfde omgeving. 

Kijk naar de huismus, altijd dichtbij de grond om zaden en insecten op te pikken. Hij blijft meestal op één plek wonen. De zwaluw daarentegen vliegt wereldwijd en cirkelt graag in de lucht. Sommige vogels kunnen prachtig zingen, andere heel goed zwemmen. 

Eén van de mooiste kenmerken van vogels vind ik dat ze elkaar waarschuwen als er gevaar dreigt. Ze voelen zich verantwoordelijk voor elkaar. Zo verschillend en toch verbonden.

Vogels zijn vaak net als mensen druk in de weer. Er zijn gestructureerde vogels en vogels die maar wat aanrommelen.

De veelkleurigheid van vogels helpt me om te gaan met mensen van verschillende pluimages. Want ja, wie is er nu eigenlijk een vreemde vogel? Zijn we dat niet allemaal? Daarom voel ik me zo vrij als een vogel, vrij om te zijn wie ik ben! En jij?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.