Houd vol!

Start | Houd vol!

Vorige week schreef ik over goede voornemens. Over hoe lastig het is om deze vol te houden, omdat je de neiging hebt om direct op te geven als je een uitglijder maakt. Je vergeet op zo’n moment dat het behalen van mooie doelen een proces is van vallen en opstaan.

Ook je geestelijk leven is een proces van vallen en opstaan. Je doel is om een goede relatie te hebben met God. Maar het hebben van een relatie met Hem is een proces waarin je geloof soms aan het wankelen wordt gebracht, je twijfel zult kennen, je worsteling zult ervaren met lijden. Dat geeft niet. Het wil niet zeggen dat je geen relatie met God kunt hebben als je geloof soms wankel is, wanneer je twijfelt aan Hem of wanneer je leven soms een lijdensweg is. Ga stap voor stap je weg met Hem. Hij gelooft in jou, ook wanneer jijzelf soms twijfelt. En ook al neemt God niet al het menselijke lijden voor je weg, Hij tilt je wel op en draagt je er dwars doorheen.

Ik word soms zo bemoedigd door het lied ‘Houd vol’, geschreven door Kees Kraayenoord. Misschien bemoedigt het jou ook:

Wij zijn een volk van God
Wij zijn als vreemdelingen hier met elkaar
Een leven lang te gast
Er ligt een hemels vaderland voor ons klaar

Het is een zegetocht
Van heiligen en twijfelaars bij elkaar
Maar kijk, wij lopen nog
Wij lopen wat God heeft beloofd achterna

En nu wij zijn omringd
Door zoveel helden die ons voor zijn gegaan
Nu geven wij niet op
Het zijn de schouders waarop wij mogen staan

Houd vol, houd vol
Hij laat niet los

God is voor ons, God is naast ons
God is altijd om ons heen
Laat maar komen wat hierna komt
Want Hij laat ons nooit alleen

(verkorte versie)

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.