Houd vertrouwen!

Start | Houd vertrouwen!

Je eigen kracht is het beste wapen dat je kunt gebruiken in het leven. Ik wil jou echt meegeven: Geef nooit op! Houd vertrouwen. In jezelf. In God. Ik denk zelf elke dag: ik moet opstaan! Ik moet opstaan om te zorgen voor anderen. Ik wens je kracht en positiviteit toe. 

Ik hoop dat de mails van Een Gouden Morgen je helpen om in jezelf te geloven en door te gaan. 

Ik wil ook nog een stukje met je delen, geschreven door Annebeth, een andere schrijver van Een Gouden Morgen. 

Ik ben een zeer bevoorrecht mens.

Ik ben opgegroeid in een tijd van welvaart en vrede, in een land met genoeg eten en drinken, met uitstekende sociale voorzieningen en een prima gezondheidszorg.

En nu staat die hele schijnveilige wereld op zijn kop.

Door een klein, onzichtbaar beestje dat corona heet.

En nu staat dus ook mijn wereld op zijn kop. 

Elke dag nieuwe maatregelen, wat ik vorige week deed kan deze week niet meer, wat ik gisteren deed kan vandaag niet meer en wat vandaag nog kan, kan morgen niet meer.

Zorgen over de gezondheid van mijn geliefden, mijn dierbaren niet meer fysiek kunnen ontmoeten, lege schappen vinden en maar met de helft van je boodschappenlijstje naar huis. Zorgen over de toekomst: hoe moet dit verder en vooral waar eindigt dit? Voor mij en voor iedereen waar ik zo van hou?

Niemand die het weet. 

Wat ik zie is dat iedereen zo zijn best doet, in de zorg, in de voedselvoorziening, in de familie, in de buurt, in de kerk. Wat een zorg is er voor elkaar, en wat hebben we elkaar nodig, juist nu!!

Wat voel ik mij afhankelijk. Van mijn medemensen, zeker, maar vooral van de God, Die al heel leven het fundament van mijn bestaan is.

Er rest mij niets anders dan eenvoudig mijn handen te vouwen en mijn knieën te buigen en alles neer te leggen bij Hem, en dat geeft mij zoveel vertrouwen!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.