Hopen is winnen!

Start | Hopen is winnen!

Hoe is het met je? Als ik om mij heen kijk zie ik steeds meer ouderen die zich eenzaam voelen. Dat vind ik heel naar. Veel ouderen zijn alleen en voelen zich daarom ook eenzaam. 

Maar betekent alleen zijn ook je eenzaam voelen? Ik vind van niet. In mijn ogen ontstaat eenzaamheid wanneer iemand de hoop op liefde, vriendschap en genegenheid heeft opgegeven. Zolang je blijft hopen en geloven kan je de eenzaamheid overwinnen. 

Wat ik ook altijd probeer is om de kleine dingen niet over het hoofd te zien, want daarin zit vaak meer geluk dan je soms denkt. Ik probeer niet altijd afwachtend te zijn, maar zelf initiatief te nemen. Ik bel bijvoorbeeld vaker mensen op om te vragen hoe het met ze gaat. 

En is er even niemand? Blijf dan positief en lief voor jezelf. Wat mij ook altijd helpt is de gedachte aan Jezus. Als ik denk aan Hem voel ik mij onmiddellijk niet meer alleen. Ik ervaar dan een gevoel van warmte die alle eenzaamheid verdrijft. 

Dit is heel bijzonder. Dus mocht je je vandaag soms eenzaam voelen? Dan hoop ik dit bericht je wat beter heeft doen voelen. Pluk de dag! 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.