Hoop

Start | Hoop

Waar kijk je naar uit? Heb je iets waarop je hoopt? Iets wat je nog zou willen meemaken, willen zien of doen? Als je verlangt naar iets fijns of moois, geeft dat een prettig gevoel. Ook een beetje spannend gevoel, net als toen je kind was en je uitkeek naar je verjaardag. Je telde hoeveel nachtjes je nog moest slapen voor het zover was. En je hoopte dat je een cadeau kreeg van je verlanglijstje.

Je hoopt dan op iets wat zeker komen gaat. Je kunt ook uitzien naar iets wat je wenst dat er gebeurt maar niet zeker is. Maar je blijft hopen tot het tegendeel bewezen is. Je hoopt niet op iets wat er al is, dan is het geen hopen. Ik las een veelzeggende spreuk: “Hoop is een lichtje in je hart dat vandaag moed geeft en morgen kracht!” Ervaar je dat ook zo, dat hoop je helpt de moed erin te houden? 

Mag ik je vertellen wat mij hoop geeft? Ik hoop op een eeuwige toekomst waar geen ziekten meer zijn, geen pijn, geen zorgen, geen verdriet, geen rouw, geen onrecht, omdat God Zijn schepping zal bevrijden van de vergankelijkheid en omdat de dood overwonnen is.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.