“Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy!”

Start | “Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy!”

Als je ergens binnenkomt zie je dan eerst het plafond of kijk je naar de grond?
Pas is de supermarkt bij ons verbouwd en juist het plafond is opvallend veranderd. Maar veel mensen en mij ook niet, viel het op. Ik betrapte mezelf erop dat ik vaak naar beneden kijk. Doe jij dat ook?

We lopen met gebogen hoofden en letten niet op wat boven ons is. Zo laten we onze hoofden hangen en lijken gebukt door het leven te gaan. In de winter als het koud en langer donker is wordt dit nog versterkt. Terwijl er veel te zien is boven je. Omdat de zon later opkomt, kun je dit schouwspel beter volgen. Soms zijn er schitterende luchten te zien. En als je naar buiten gaat is er nog veel meer te bekijken in de lucht. Wolken in lagen en verschillende vormen. Vogels die in formatie vliegen. Vliegtuigen die bijzondere strepen trekken. Mistflarden boven grasland. Tijdens een onbewolkte nacht, ontelbaar veel sterren. De maan een stukje of helemaal zichtbaar.

Omhoog kijken geeft ruimte, lucht, een breder perspectief. In een liedje van Ramses Shaffy, wordt Sammy gestimuleerd omhoog te kijken. De tekst van het liedje ken je misschien?

Ik heb het even opgezocht en herontdekte de herkenbare en krachtige omschrijving.

Hoog, kijk omhoog,

Er is één die van je houdt!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.