Hoe uit jij jouw emoties?

Start | Hoe uit jij jouw emoties?

Als jij jouw emoties niet kan uiten, dan kroppen alle emoties zich op, wat zich vaak resulteert in lichamelijke klachten. Wellicht heb je niet geleerd om emoties te uiten en deze te omarmen. Misschien heb je geleerd dat emoties slecht zouden zijn of zwak. Maar emoties hebben juist een functie, emoties willen gehoord worden. 

Emoties leren uiten is misschien nieuw voor jou, maar niet onmogelijk. Samen gaan wij kijken welke manier van uiten bij jou past. Want ook daarin geldt, jij bent uniek! Dus voor de één werkt manier A, maar misschien werkt voor jou manier C het beste. 

Welke manier helpt jou om jouw emoties te uiten? 

Dit is voor mij een zoektocht geweest. Ik voelde me zwak als ik emoties toonde. Dat was een leugen wat ik eerst moet gaan inzien, voordat ik door kon naar de volgende stap: emoties leren uiten. Soms kwamen mijn emoties er zeker wel uit, maar dan was het een waterval van emoties en voelde ik me ontzettend overspoeld. Dit maakte mij juist weer angstig. Ik was bang om erin te blijven hangen. 

Nu heb ik geleerd om het wat vaker er gewoon te laten zijn en te laten gebeuren. Hierdoor stroomt de emmer niet eerst vol, waardoor ik weer overspoeld wordt door een emmer emoties.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.