Het zijn maar wolken…

Start | Het zijn maar wolken…

Het gebeurt nog wel eens dat ik een beetje baal van mezelf. 

Gedachten die maar blijven hangen en waardoor ik me sneller zorgen maak en boos of verdrietig word. Herken jij dat ook?

Totdat… iemand mij vertelde dat gedachten eigenlijk zijn als wolken.

Een gedachte zweeft voorbij, het is niet wie ik ben, het zegt ook niets over wie ik ben. Maar wat mijn taak wel is, is mijzelf deze vragen stellen: Wat doe ik ermee? Hoeveel gewicht geef ik deze gedachte? Vind ik deze gedachte waar? Of laat ik ‘m voorbij gaan omdat ik vind dat er niks van klopt!

Die keuze ligt bij mij, die keuze ligt bij jou!

Het zijn maar wolken, het zijn maar gedachten…

Soms kan het buiten bewolkt zijn, dreigend. De wolken kunnen hard gaan, maar ook langzaam. De zon kan er soms doorheen piepen. Soms is het een stralende dag – met nog geen wolkje aan de lucht.

Wanneer het even bewolkt is in je hoofd, of zelfs flink stormt, kan dat best vermoeiend zijn. Maar probeer het eens; laat die onplezierige gedachte voorbij zweven. Bepaal zelf wat je ermee wilt. Jouw gevoel kan niet anders dan volgen, waardoor de zon vanzelf weer tevoorschijn komt in je hart!

Een mooie week!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.