Het leven

Start | Het leven

Het leven kan soms anders lopen dan je verwacht…Zo hoorde ik laatst een interessant verhaal over een echtpaar dat jarenlang gelukkig was samen. Ze deden alles met elkaar: winkelen, wandelen, terrassen etc.

Ze waren onafscheidelijk en je zag hen nooit zonder elkaar. Ook waren ze allebei heel begaan met hun medemens. Als vrienden langskwamen, hadden ze altijd een luisterend oor en als iemand in de problemen zat, dan kon die bij hen terecht. Ze waren bij al hun vrienden geliefd en andersom hielden zij ook heel veel van hen. Er was niets dat zij niet voor hun naasten zouden doen.

Toen sloeg het noodlot toe: de vrouw van het echtpaar kwam plotseling te overlijden. Van de ene op de andere dag was ze er niet meer en moest de man alleen verder. Hij was intens verdrietig en wist zich simpelweg geen raad met dit grote verlies. Hoe moest hij verder leven? Hij was nooit alleen geweest en wist zich in zijn eentje geen raad.

In zijn momenten van nood belde hij zijn vrienden en familie waar hij altijd voor klaar had gestaan. Zij zouden hem vast wel willen troosten en bij willen staan in deze moeilijke tijd. Maar geen van hen had tijd om de man een luisterend oor te bieden en bij hem op de koffie te komen. Allemaal hadden zij het druk tot hun grote spijt. De man was diep bedroefd..

Toen hij zó wanhopig was dat hij dacht dat hij niet meer verder kon, merkte hij plotseling diep van binnen een warme gloed. Het voelde alsof hij werd verwarmd door een innerlijk licht dat de wanhoop bij hem wegnam. Tot zijn grote verbazing merkte hij dat hij zich beter ging voelen en dat vreugde en kracht door zijn aderen begonnen te stromen.

En ineens begreep hij het…Het leven had hem bij de hand genomen en hem laten zien dat hij ook zonder zijn vrouw in staat was om te leven. Hij kwam erachter dat hij sterk genoeg was en dat hij verder kon. Door het noodlot vond hij als het ware zichzelf.

Hij belde daarna al zijn vrienden om hen te bedanken dat ze er niet voor hem waren toen hij hen nodig had. Zijn vrienden dachten dat de man gek geworden was, want ze hoorden dat hij het oprecht meende. Hij was hen oprecht dankbaar.

Wie had dat nu verwacht?.. Ja, het leven kan soms anders lopen dan je verwacht.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.