Het is maar één letter verschil…

Start | Het is maar één letter verschil…

Morgen is het groot feest. Kleine baby-zus Jet wordt gedoopt. Broer Bram van 4 en zus Sanne van 6 weten heel goed wat dat betekent: Jet hoort bij de Here Jezus! 

Het wordt druk morgen. Uit de kerk komen ze allemaal: opa’s en oma’s, ooms en tantes, neefjes en nichtjes. Er is taart bij de koffie en natuurlijk M&M’s voor de kinderen. 

Bram en Sanne mogen hun nieuwe kleren aan. Morgen allemaal in dezelfde kleur, geel met zwart. Papa, Mama, Bram, Sanne en Jet, want zij horen bij elkaar! Ze zijn samen één gezin!

Bram luistert stil, met zijn duim in zijn mond, naar wat er gezegd wordt. Opeens legt hij zijn kleine bolletje op zijn ronde armen en begint hartstochtelijk te huilen. “Ik wil niet dat Jet gedoopt wordt, brult hij snikkend, “want ik hou van Jet!”

Ben jij ook wel eens verdrietig als iedereen blij is? Dan is het nog erger.

Mama neemt haar huilende kleuter op schoot en vraagt voorzichtig: “Waarom wil je niet dat Jet gedoopt wordt, Bram?”Dan gaat Jet naar de Here Jezus, net als oma buurvrouw en die is nooit meer terug gekomen,” brengt hij er snikkend uit.

Oh, Bram, suffie,” roept Sanne: “DOOP is niet DOOD! Dat is heel wat anders.”

Als mama het fotoboek van Bram erbij pakt en hij mag kijken naar hoe hij zelf gedoopt is en als hij hoort dat Jet gewoon weer mee naar huis gaat, is hij helemaal opgelucht. 

Morgen is het feest, Jet wordt gedoopt, ze hoort dan helemaal bij de Here Jezus, maar ze mag ook gewoon weer mee naar huis!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.