Herken jij jezelf als hoogsensitief?

Start | Herken jij jezelf als hoogsensitief?

Sneeuw! Dat is iets waar ik enorm van kan genieten. Sommige mensen hebben er een hekel aan, maar ik word er zo blij van als een kind. Als alles wit is, dan ziet het er sprookjesachtig uit en komt er een vorm van stilte over je heen. Zeker ’s avonds.

Hoogsensitieve personen kunnen intens genieten van de natuur, muziek, kunst, etc… Dat is één van de vele mooie kenmerken van hoogsensitief zijn en wat ik enorm waardeer. In deze wereld zijn we vaak heel erg gericht op de negatieve kanten van iets, zo ook wat betreft hoogsensitiviteit. Ik vind dat zo zonde, want hoogsensitiviteit kent zo veel mooie kanten. Alleen doordat de buitenwereld een bepaald perfect plaatje schetst, waar uiteindelijk niemand aan kan voldoen, voelen we ons snel onzeker en niet goed genoeg. Daardoor kunnen we hoogsensitiviteit gaan zien als een last en zien we alleen de negatieve kant ervan, want je kan voor je gevoel niet meekomen met de rest. Maar wie bepaalt dat jij niet goed genoeg bent of waar jij aan moet voldoen? Ben jij niet goed genoeg zoals je bent?

Ik gun het iedereen dat je jezelf mag gaan zien als een waardevol, geliefd en gewenst persoon. Uniek en mooi!

Herken jij jezelf als hoogsensitief? Zo ja, met welk hoogsensitief kenmerk ben jij het meest blij mee?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.