Herfst

Start | Herfst

Het is weer najaar. Het wordt eerder donker buiten, de blaadjes vallen van de bomen en het wordt kouder. Kortom, de herfst heeft zijn intrede gedaan. Persoonlijk vind ik de herfst het mooiste seizoen van allemaal. De kleurenpracht die je tegemoet komt als je een wandeling door de natuur maakt is soms echt overweldigend mooi! 

Voor veel mensen is de herfst een sombere tijd. Wanneer de bladeren van de bomen vallen worden sommige mensen hier soms een beetje droevig van. De zon schijnt ook minder en je zit vaker binnen.. Het kan je een beetje isoleren, die herfstperiode.

Ik merk dat bij mijzelf ook wel eens. Als het buiten guur is ben ik geneigd om lekker binnen op de bank te blijven zitten. Toch voel ik mij dan soms een beetje lamlendig, als ik de hele tijd binnen zit. Daarom wen ik mezelf nu aan om, ook als het minder weer is, elke dag een wandelingetje te maken. En ik kan je zeggen… dat doet wonderen!

Ik voel me na een wandeling in de frisse buitenlucht gelijk een ander mens. Je ademt de frisse lucht in, neemt de natuur in je op en je zintuigen worden geprikkeld. Heerlijk! Daarna kun je lekker met een kopje koffie of thee op de warme bank kruipen, want dat is ook herfst!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.