Help, ik ben emotioneel

Start | Help, ik ben emotioneel

De vorige keer had het over ‘Light in the darkness’, de video-serie van mijn kerk. In een andere aflevering van ‘Light in the darkness’ ging het over emoties. Ook super interessant en ook dit wil ik jullie niet onthouden 🙂

Emoties komen en gaan. En wij mogen leren om autoriteit te krijgen over onze emoties, zodat emoties gaan liggen en weer weg gaan, in plaats van de emoties omhoog te praten en ze groter te maken dan dat ze zijn. 

Naast dat angst een adviserende rol heeft, hebben emoties dat ook. Emoties zenden uit wat je nodig hebt en proberen niet je dag te verpesten. Zo probeert verdriet ten diepste tegen je te zeggen: ‘Trek je even terug en zorg dat je steun krijgt.’ Verdriet zegt niet tegen jou dat je zwak of hopeloos bent en dat je voor altijd verdrietig zult blijven. 

Maar vaak hebben we wel dat stemmetje in ons hoofd zitten die dat tegen ons zegt. Is het je wel eens opgevallen dat dat stemmetje in je hoofd altijd permanente ideeën aan je geeft? Er wordt dan niet gezegd ‘dit is even tijdelijk dat je verdrietig bent’. Nee, vaak zijn het gedachtes als: ‘je komt hier nooit meer uit’.  

Mocht je je hierin herkennen, bedenk dan dat het leugens zijn. En die gedachte(s) is niet wie jij bent! Jij bent niet jouw emotie en je mag autoriteit krijgen over jouw emotie!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.