Heb elkaar lief

Start | Heb elkaar lief

Donderdag 25 juni ging mijn broertje trouwen. Naja, broertje? Ja, hij is weliswaar 4 jaar jonger dan ik, maar die donderdag zag hij er niet uit als mijn jongere broertje. Wow! Wat zag het bruidspaar er stralend uit. En ze hadden ook stralend weer. Eerst zag de weersverwachting er niet gunstig uit, maar nu hadden ze 30 graden en zon! 

Wanneer je gaat trouwen, dan wordt je familie van elkaar. En zoals ze wel is zeggen ‘De schoonfamilie kies je niet, die krijg je er gratis bij’. Mijn schoonzusje komt uit een redelijk streng gelovig gezin. Zij heeft onlangs afstand genomen van het geloof en dat vinden haar ouders erg lastig. Dit was ook te merken op de bruiloft door de woorden die soms gesproken werden. Het verwondert mij enorm dat er zulke grote verschillen bestaan tussen kerken. Wij gaan naar een evangelische gemeente en zij niet. En toch geloven we beiden in dezelfde God. Maar eigenlijk interpreteren wij beiden de bijbel anders en daardoor lijkt er zo’n ontzettende afstand tussen ons te zitten. 

Ik voelde een hoop oordeel. Terwijl God juist van iedereen houdt! Vanuit onze gemeente wordt er juist veel gesproken over de liefde van God en dat ervaar ik ook. Maar als ik naar de woorden luisterde die op de bruiloft gesproken werden, dan voelde ik juist veroordeling en wet. 

Ik denk dan, laten we toch minder oordelen naar elkaar en elkaar liefhebben. De wereld is soms al lastig genoeg. 

Is er iemand in jouw omgeving die je kan liefhebben? Wellicht juist wel iemand waar je stiekem misschien een oordeel over hebt? Ik daag je uit om eens verder te kijken dan jouw mening en oordeel. Wie weet wat erachter kan zitten.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.