Hart of hoofd?

Start | Hart of hoofd?

Mijn nichtje van zes en mijn neefje van vijf logeren bij mij. Hoe klein ze ook zijn, ze houden wel van een goed gesprek. Uit het niets zegt mijn nichtje ineens vol overtuiging: “Je hoofd is het allerbelangrijkste van je lichaam.” Ik vraag haar waarom ze dat denkt. “In je hoofd zitten je hersenen en als die kapot zijn kan je helemaal niets meer, ook niet meer denken”, is haar prompte antwoord. Mijn neefje haakt direct aan bij het gesprek door te verkondigen dat je borstkas het belangrijkste is, want: “Daarin zit je hart en als je hart niet meer klopt, ben je dood.” Beiden zijn volkomen overtuigd van hun eigen gelijk. Ik zeg dat ik vind dat beide uitspraken superslim bedacht zijn. Ze hebben ook allebei gelijk. Hoofd en hart zijn beide van levensbelang. 

Toch staat er in de Bijbel dat je vooral voorzichtig moet zijn met je hart, met je ziel.

Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart,
het is de bron van je leven.’ (Spreuken 4:23)

En in Johannes 8:51 staat:

‘Luister heel goed naar mijn woorden:
Iedereen die mijn boodschap in zijn hart bewaart, die zal nooit sterven.’

Ook al klopt je hart in je borstkas op een dag niet meer, toch zal je leven! Door Gods genade in je hart toe te laten en te koesteren, kies je voor het leven.

Mooi om nog eens over na te denken. En dat ‘denken’ doe je dan weer met je hoofd, ook belangrijk. 🙂

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.