Hardlopen

Start | Hardlopen

Doe jij iets aan sport? Of heb je vroeger een sport beoefend? 

Ik heb lange tijd gevoetbald, daar ben ik sinds een jaar mee gestopt en tegenwoordig is mijn sport hardlopen. Ik loop zo’n 3 á 4 keer in de week. Soms een grote ronde van 10 kilometer of meer, maar ook regelmatig een klein rondje van een paar kilometer. Gewoon om er even uit te zijn en mijn hoofd leeg te maken. 

Ik moet zeggen dat ik hardlopen echt heel fijn vind. Niet altijd hoor, want vaak heb ik ook geen zin omdat ik me lui voel of het buiten slecht weer is. Maar als ik me er dan toch toe zet, en ik kom erna moe maar voldaan weer thuis, voel ik me super goed!

Ik zie hardlopen een beetje als een metafoor voor het leven. Soms gaat het makkelijk en vlieg ik bijna over het asfalt, maar ook regelmatig ben ik niet vooruit te branden. Zo kan het leven ook zijn, de ene dag gaat alles vanzelf, de andere dag is alles een stuk zwaarder.

De kunst is om niet op te geven. Is het zwaar, dan accepteer ik dat of ik loop ik wat langzamer. Net als in het echte leven. Hardlopen maakt mij mentaal sterker en daar profiteer ik van in het dagelijks leven. Geweldig toch dat sport zoiets kan doen! 

Ik ben wel benieuwd of jij dat ook zo ervaart met sport, of een andere activiteit/hobby? 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.