Grote schoonmaak

Start | Grote schoonmaak

Vroeger hield mijn moeder 1x per jaar een grote schoonmaak. En dan bedoel ik ook een écht grote schoonmaak. Alles werd schoongemaakt; randjes – kasten – planken – hoekjes en gaatjes. 

Hoe heerlijk als het klaar is… een brandschoon huis.
En dan natuurlijk bijhouden, zodat het niet zo’n grote klus is als je alles weer gaat aanpakken.

Wij vrouwen hebben eigenlijk ook 1x per maand een grote schoonmaak; letterlijk ons lichaam wat weer schoongemaakt wordt – van het eitje wat niet bevrucht wordt. Maar sta je er wel eens bij stil dat je hart daarin meegenomen wordt?

Herkennen de meeste van ons het niet? Chagrijnig, moe, verdrietig. Je gedachten gaan terug naar pijnlijke momenten in het verleden, of naar zorgen van het heden. Alles lijkt wel uitvergroot te worden.

Maar wat als we onze hormonen nou eens vóór ons laten werken, in plaats dat we ervan balen en zuchten dat ‘het weer zover is’. Neem tijd voor jezelf, zoom in naar wat je bezighoudt. Wat rondzingt in je gedachten. Huil er flink om als dat lukt, praat erover. 

Het maakt je hart weer schoon!

En mannen… niet toekijken en niets doen hè 😉
Een sterke schouder, veilige armen en lieve woorden. Dat is wat helpt!

Heb je die sterke schouder niet, wees dan gewoon maar extra lief voor jezelf.. 

Maak het hart van je huis weer schoon,
zodat je er fris weer tegenaan kunt!

P.S. En ben je in de overgang? Laat ook die tijd vóór je werken; letterlijk een overgang van oud naar nieuw. Oud zeer mag je nu écht gaan loslaten. Tijd voor een nieuwe fase in je leven! Leef!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.