Grijs haar

Start | Grijs haar

Hoe vind je het dat je grijs haar hebt of krijgt? Ik vind het een lastige vraag en verf mijn haar al jaren. Ik heb een beetje moeite om te aanvaarden dat de kleur uit mijn haar verdwijnt. Nu blijkt dat grijs haar op het moment helemaal in de mode is en dat jonge vrouwen hun haar juist grijs laten verven. Maar dat is mooi grijs denk ik dan. Grijs is gewoon niet zo mijn kleur.

Terwijl grijs haar staat voor wijsheid en respect geeft. Vroeger zongen Gert en Hermien (weet je het nog ?) “Ik heb eerbied voor jouw grijze haren”. Is dat zo, krijg je meer aanzien als je grijze haren hebt? Rechters en advocaten dragen in Engeland bij sommige strafzaken nog steeds een grijs/witte pruik. Het symbool voor hun ambt. Je mag ervan uitgaan dat zij wijsheid bezitten om de rechtspraak te beoefenen. Als dat van je haarkleur moet afhangen vind ik het hebben van ervaring veel belangrijker.

Wijsheid door levenservaring heb je als oudere altijd. De lessen van het leven (in alle kleurfacetten) zijn waardevol om door te geven aan jongere generaties. Dat dwingt pas respect af. En kan kleurrijke gesprekken opleveren. Dus als de kleur uit je haar verdwijnt wil dat niet zeggen dat de kleur uit je leven verdwijnt!

Een gekleurde dag gewenst.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.