Goede voornemens

Start | Goede voornemens

En… heb jij goede voornemens voor 2021? Wil je gezonder eten, meer lichaamsbeweging, vaker aandacht besteden aan vrienden en familie?

Veel mensen zijn vast van plan om hun leven een positieve wending te geven zodra het nieuwe jaar inluidt. Laatst las ik in een nieuwsartikel dat de meeste goede voornemens rond 18 januari helaas sneuvelen. Dat komt omdat de meeste mensen hun voornemens na een eerste uitglijder al opgeven. Eigenlijk is dat heel jammer, want een uitglijder is juist onderdeel van het hele proces van het slagen van deze voornemens. Een proces, welk proces dan ook, gaat altijd met vallen en opstaan. Af en toe uit balans raken en onderuit gaan hoort er nu eenmaal bij.

Het is belangrijk om van tevoren een plan van aanpak te hebben om je doelen te bereiken. Om concrete, positieve stappen te kunnen zetten, zodat je niet toegeeft aan je oude, negatieve gedrag. Bijvoorbeeld: ‘Meteen na het eten, maak ik een avondwandeling, zodat ik niet direct op de bank plof zonder mijn lichaamsbeweging te hebben gehad.’ Zo voorkom je dat je niet over de eerste de beste hobbel struikelt.

Volgens mijn dochter is het probleem van goede voornemens dat men te veel negatief gedrag in één keer probeert aan te pakken. Dat houd je volgens haar nooit vol. Gewoon focussen op één ding tegelijk en dan stapje voor stapje je doel bereiken. En niet teleurgesteld raken als je een misstap maakt, je kunt altijd opnieuw beginnen. Mmm… volgens mij heb ik een wijze dochter…

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.