God

Start | God

Veel mensen geloven in God. Maar ook heel veel mensen niet. Er zijn ook mensen die wel geloven dat er ‘iets’ meer is tussen hemel en aarde, maar het woord God willen ze liever niet gebruiken.

Hoe komt dat eigenlijk? Dat er toch een soort van taboe rust op geloven in God. Want dat is toch erg naïef? Geloven in iets dat je niet kan zien. En wat is God dan? Een man met een grote baard op een wolk die op ons neerkijkt?

Deze vragen stelde ik mezelf ook altijd als het ging over geloof en wie God is. Ik kon er met mijn hoofd niet bij, hoe kan iemand nu vol overtuiging geloven?

Inmiddels ervaar ik God niet als iemand met een grote baard op een wolk. God gaat voorbij denken en weten, Hij gaat over voelen en ervaren. Hij is aanwezig in het hart van ieder mens, dier en plant. En als we ons hart openstellen voor Hem, openbaart Hij zich via ons door goede woorden en daden.

God is liefde. Dat is het beste antwoord.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.