Geven is leuk!

Start | Geven is leuk!

Vorige maand waren we druk met de verbouwing van ons nieuwe huis. Ik kon toen echt niet wachten tot we gingen verhuizen. Ondertussen was ik alvast begonnen met inpakken. Ik pakte niet alles in, ik ben ook kritisch gaan kijken naar wat ik allemaal had. Door de jaren heen heb ik een hoop spullen verzameld. Om heerlijk te zijn wist ik van sommige spullen niet eens dat ik nog had. Ik had het helemaal niet gemist en had het dus eigenlijk ook niet nodig.

Alles wat ik niet meer nodig had en wat nog goed was, ging in een aparte doos. En die spullen heb ik weggegeven aan mensen die het goed kunnen gebruiken! Weet je hoe leuk dat is om te doen? Ik vind het zo tof om spullen gratis weg te geven. De dankbaarheid op iemands gezicht is echt onbetaalbaar. Spullen weggeven is veel leuker dan spullen in dozen bewaren en die vergeten. 

Als je goed om je heen kijkt zie je veel mensen die het niet zo breed hebben. De één werkt heel hard, maar kan net rond komen en de ander kan door ziekte helemaal niet werken. Ik ben heel dankbaar dat ik wel spulletjes heb en die kan delen met anderen om mij heen. 

Heb jij nog spullen in huis staan die je stiekem niet meer gebruikt? Kijk eens of er mensen zijn in je omgeving die je er blij mee kunt maken en ervaar hoe leuk geven is! 

 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.