Generatieverschillen

Start | Generatieverschillen

Weet jij tot welke generatie je behoort? Iedere generatie vanaf de Tweede Wereldoorlog heeft een naam. Ben je geboren voor of tijdens de Tweede Wereldoorlog, dan behoor je tot de stille generatie. De babyboomers zijn geboren tussen 1945 en 1960. Ben je geboren tussen 1960 en 1980, dan behoor je tot de generatie X, ofwel de verloren generatie. De generatie Y volgt hierna, degenen die geboren zijn tussen 1980 en 1995.

Termen die niet direct positief of duidelijk klinken vind ik. Het klinkt ook generaliserend en plaatst mensen makkelijk in hokjes. Er zijn veel meer facetten die het gedrag van mensen beïnvloeden. Toch is het interessant om te ontdekken dat individuen van dezelfde generatie, gemeenschappelijk kenmerken hebben. Daarbij heeft iedere generatie iets kenmerkends wat waardevol kan zijn voor de volgende generatie. Soms leiden de verschillen tussen de generaties tot conflicten. Maar als je begrijpt waarop iemands motieven en gedrag gebaseerd zijn, krijg je meer zicht op de complexe sociale werkelijkheid. En kan je milder naar de ander kijken. De sterke kanten van iemand benadrukken, kan iets toevoegen aan de omgang met elkaar.

Wist je dat….. de stille generatie een groot samenhorigheidsgevoel heeft en trouw is.

De babyboomers loyaal zijn, voor zekerheid gaan en hun mening goed kunnen onderbouwen.

De generatie X nuchter is en goed kan reflecteren en relativeren.

De generatie Y open staat voor nieuwe ervaringen, mobiel is en alles heel goed wil doen.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.