Genade

Start | Genade

Op een regenachtige middag leent ze stiekem de scooter van haar moeder.  Heel, heel dom en tegen alle afspraken met haar moeder in. Gewoon geen zin om nat te regenen wanneer ze even naar een vriendin gaat. De regen maakt het wegdek gevaarlijk glad. Ze maakt een flinke schuiver, de scooter ramt vol een lantaarnpaal en zelf rolt ze de berm in. Gelukkig komt ze er zonder kleerscheuren vanaf, maar de scooter is total-loss. Hoe gaat ze dat aan haar moeder vertellen? Ze sleept de scooter mee naar huis en wacht totdat haar moeder thuiskomt van haar werk. 

‘Het spijt me zo! Ik had beter moeten weten! Hoe heb ik zo stom kunnen zijn? Het zal nooit meer gebeuren! Geef me maar heel veel straf, dat heb ik verdiend! Ik zal alle schade vergoeden! Ik heb nu geen geld, maar ik zal net zo lang, veel en hard werken totdat je een nieuwe scooter kunt kopen!’ 

Dom? Ja, heel dom!
Fout? Ja, heel fout!

Moeder en dochter praten met elkaar over het ongeluk, over fouten maken, afspraken niet nakomen en domme dingen doen. Ze praten ook over vergeving en genade.

De moeder houdt haar dochter heel stevig vast en omhelst haar liefdevol. Ze zegt dat de kosten voor de reparatie van de scooter gelukkig gedekt zijn door de verzekering die ze heeft afgesloten. Maar bovenal laat ze haar dochter weten dat ze enorm dankbaar is dat haar dochter ervoor kiest om het goed te maken met haar.

Een moeder die haar dochter laat zien wat genade is. Prachtig! 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.