Geluidshinder is erg vermoeiend

Start | Geluidshinder is erg vermoeiend

Geluidshinder om je heen kan heel erg vermoeiend zijn. Dit kun je bewust of onbewust in de gaten hebben. Soms denken we: Ik let er niet op en ik doe gewoon mijn ding. Het kan zijn dat je geluid echt buiten je kan laten, maar als HSP’er is dat vaak een grote uitdaging. Het negeren is vaak al een stap te ver. Mocht het negeren lukken, dan kan het zijn dat er onbewust toch energie lekt.

Ik ervaar extra geluidshinder als een energielek. Het lukt me soms wel om het geluid er te laten zijn, zeker als ik weet dat het tijdelijk is. Maar op den duur begin ik toch te merken dat mijn energie naar beneden gaat. Onbewust kost het toch een hele hoop, want ik merk als HSP’er alles op. Als ik aan het schrijven ben, dan hoor ik precies wat er buiten allemaal gebeurt. Af en toe wou ik dat ik een soort van scherm kon optrekken die even alles tegenhoudt. Helaas bestaat dit niet ?

Soms zijn er situaties waarbij je extra geluidshinder niet uit de weg kan gaan, door bijvoorbeeld een verbouwing bij de buren. Wel kun je in die periode extra voor jezelf gaan zorgen, door bijvoorbeeld even het huis uit te gaan en een wandeling te gaan maken of ergens naar toe te gaan waar meer rust is. Op tijd naar bed gaan, zodat je wat meer slaap pakt, kan ook helpen. Dit is ook weer per persoon verschillend wat voor jou helpt. Wat helpt jou op zo’n moment?

Belangrijk is om er niet tegen te gaan vechten. Vechten kost heel veel energie en het geeft je geen rust. Daarnaast lost het ook niks op. Wees lief voor jezelf en geniet extra van de momenten dat je de rust hebt gevonden.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.