Geloven

Start | Geloven

Geloven, hoe doe je dat? Ik denk dat veel mensen zich deze vraag weleens hebben gesteld. Ik tenminste wel.

Toen ik nog niet écht in God geloofde, verbaasde ik me altijd over mensen die dat wel konden. Ergens vond ik het wel heel mooi en bijzonder dat iemand kracht kon halen uit zijn geloof, maar zelf vond ik het eerlijk gezegd toch meer een ‘sprookje’. En vond ik de mensen die geloofden toch een beetje vreemd.

In mijn eigen leven liep ik ondertussen behoorlijk vast. Mijn zelfbeeld en het beeld dat ik naar buiten toe wilde uitstralen waren totaal niet in overeenstemming met elkaar. Ik wilde de leuke jongen uithangen, maar was eigenlijk onzeker en bang.

Ik besloot op een ochtend toch zomaar te gaan bidden. Een ‘Onze Vader’ en ‘Het Weesgegroet’. Ik weet niet meer precies wanneer, maar langzaamaan begonnen er dingen in mezelf te veranderen. Ik begon los te komen van ongeloof en voelde dat mijn Hart zich begon te openen met geloof in God.

Geloven, hoe doe je dat? Ik denk dat je dat doet met je Hart. Weersta de drang om het te willen begrijpen met je verstand, want met je verstand alleen kan je er niet bij. Je Hart overstijgt het verstand en zal je God laten zien.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.