Geloof je groot of klein over jezelf?

Start | Geloof je groot of klein over jezelf?

Ik zat onlangs een programma te kijken waarbij je een kijkje neemt achter de schermen in de dierentuin. Het ging onder andere over een beer. Die beer heeft in zijn jeugd gevangen gezeten en is toen heel slecht behandeld. Nu leeft hij in vrijheid in het berenbos. Dit is heel fijn voor die beer, alleen die beer heeft niet door dat hij weer in vrijheid leeft. Hij voelt zich alleen maar veilig als hij in zijn nachtverblijf zit (ook overdag). In het berenbos lopen namelijk ook wolven en als ze eten krijgen dan proberen die wolven het vlees van die beer af te pakken en dat lukt ze ook. De beer is bang voor hen, terwijl de beer veel groter en sterker is dan zij. Maar de beer gelooft dat niet. Hij gelooft dat hij in gevangenschap zit en dat hij niet sterk is. 

Zo kun je zien hoe sterk ons geloof over onszelf kan zijn. Als wij over onszelf geloven dat we klein zijn en niks kunnen, dan gaan we net zoals die beer in ons veilige ‘nachthokje’ zitten. Maar als we onszelf door de ogen van God zien, dan zijn we die prachtige, sterke beer en kunnen we veel meer dan dat we denken en geloven. 

Wat geloof jij over jezelf? Geloof je klein of groot over jezelf? Ik moedig je aan om groot te denken over jezelf. Want jij bent prachtig en mooi geschapen. Met jou is niks mis!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.