Geloof, Hoop & Liefde

Start | Geloof, Hoop & Liefde

Met een zucht sla ik deze ochtend de krant dicht. Het nieuws ademt maar weer eens corona. Al dagen achtereen vind je bijna geen andere berichtgeving dan die over dat akelige virus. Ik weet dat het realiteit is, ik lees het dagelijks. Maar vandaag overvalt mij opeens een moedeloos gevoel. Kan ik nog geloven in een oplossing voor het virus? Kan ik nog hopen op een toekomst zonder de ziekte die de wereld in haar greep houdt? 

De krant ligt dichtgeslagen op het aanrecht. Ik ga achter mijn bureau zitten en start de computer op om mijn werkdag te beginnen. Maar voordat ik aan de slag ga, open ik mijn Bijbel. Ik lees over ‘de Liefde’ in 1 Korintiërs 13. Het hoofdstuk dat zo prachtig beschrijft wat Liefde is en dat de Liefde nooit zal verdwijnen. Het hoofdstuk eindigt met de volgende woorden:

Dit is dus waar het om gaat: geloof, hoop en liefde

Dat moet steeds het belangrijkste in ons leven zijn. 

Maar het allerbelangrijkste is de liefde. 

Met een zucht sla ik deze ochtend de Bijbel dicht. Dit keer is het een zucht van verlichting. Ik mag geloven en erop hopen dat de Liefde altijd het laatste woord heeft. Hoe mistroostig de nieuwsberichten soms ook zijn, en wat de toekomst ook gaat brengen: God is erbij. De Liefde is erbij. En die Liefde zal nooit verdwijnen.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.