Geduld is een schone zaak

Start | Geduld is een schone zaak

Vind je wachten moeilijk? Ben je iemand met veel geduld? Of houd je juist van opschieten?

We wachten wat af gedurende ons leven. Uit onderzoek blijkt dat we iedere dag wel een half uur wachtend doorbrengen. We wachten op het openbaar vervoer, in de wachtruimte van een arts, kapper of adviseur, in de rij bij de kassa. We wachten aan de telefoon als we de zoveelste beller zijn. En tegenwoordig wachten we tot we weer meer vrijheid krijgen. 

Overigens lijkt een half uur per dag niet eens lang. Maar als je het bij elkaar optelt, blijkt dat we per jaar 182 uur wachten. Dus als je 80 jaar bent heb je (snel uitgerekend ?) rond de 600 dagen gewacht!

Voor wachten heb je geduld nodig. Hoe ongeduldiger je bent hoe langer het lijkt te duren is mijn ervaring. Herken je dat? 

Inleven in de ander, kan je helpen geduld op te brengen in bepaalde situaties. Degene die voor je aan beurt is aan bij de dokter, aan de telefoon, bij de kassa, heeft waarschijnlijk meer tijd of hulp nodig. Daarbij vind je het zelf ook fijn als men de tijd voor je neemt.

Zou je geduld kunnen trainen? Lukt het jou, naarmate je ouder wordt, om meer geduld te hebben?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.