Foto van vroeger

Start | Foto van vroeger

Pak je ze weleens; de foto’s van vroeger? Oude fotoalbums of losse foto’s in een doosje, die beelden uit je verleden laten zien? In zwart-wit of in kleur zijn (bijzondere) momenten in je leven vastgelegd.

Welk gevoel krijg jij bij het zien van deze plaatjes? Heimwee, verlangen, blijdschap, verdriet, dankbaarheid?

Fragmenten uit het leven die hoogte- en dieptepunten bij je in herinnering brengen. Wat hebben al die gebeurtenissen met je gedaan? Wat raakt je het meest als je oude foto’s bekijkt? Zie je hoe je veranderd bent?

Ieder mens heeft een bijzonder levensverhaal. Heb je ooit je levensverhaal opgeschreven? Aan de hand van een tijdlijn, schrijf je vanaf je geboorte tot nu, de gebeurtenissen op die je het meest zijn bijgebleven. Achteraf kun je soms ontwikkelingen zien of misschien een soort rode draad die door je leven loopt.

Het kan je helpen om inzicht te krijgen in jezelf, in je huidige levenssituatie. Maar is ook waardevol voor je nageslacht en/of andere familieleden. Want om te begrijpen wie iemand echt is, heb je die verhalen nodig. Zie het als een testament dat je doorgeeft in de generaties. Bepaalde eigenschappen die keuzes beïnvloeden. Normen en waarden die belangrijk zijn. Welke dromen kwamen uit?

Herinneringen voor later, maak je nu!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.