Forever Young

Start | Forever Young

Hoe vind je het om ouder te worden? Heb je er moeite mee? Ik zei pas geleden tegen een kennis, die zijn baard in de zomervakantie had laten staan, dat hij een oude, wijze man wordt. Hij vond dit niet echt een compliment, terwijl ik dat wel zo bedoelde. 

In de huidige tijd is jong blijven het ideaal. Heel veel mensen doen er van alles aan om er jong uit te blijven zien. Oud zijn wordt geassocieerd met er niet meer bij horen, er niet toe doen en in het ergste geval lastig gevonden worden. Dat wil niemand en daardoor is de angst dat men je oud vindt groot.

Eigenlijk is dit vreemd, want levenservaring en mensenkennis neemt toe met de jaren. Hierdoor wordt je wijzer, toch? Je ontdekt steeds meer wat belangrijk en minder belangrijk is en je kunt beter relativeren. Je hebt ervaren wat gevolgen van keuzes kunnen zijn. Je kent jezelf beter dan toen je jong was. Je hebt maatschappelijke ontwikkelingen meegemaakt en je weet meer. Wat zou jij hier zelf nog aan toe kunnen voegen? Wat heb jij geleerd?

Laat je niet inpakken door de tendensen om je heen. Wees trots op je leeftijd! Opeens denk ik aan dat nummer van Alan Parson: “old and wise”. Dat is een mooie waardering!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.