Fietsen

Start | Fietsen

Fiets je vaak? Misschien heb je een elektrische fiets? Of heb je vroeger gefietst? Ik heb een lichtgewicht fiets en gebruik hem iedere dag. Makkelijk voor korte ritjes en lichte boodschapjes. Heerlijk voor langere tochten.

Deze zomer maakten we ook weer wat fietstochtjes. Van te voren het doel bepaald en de route uitgezocht. Maar vaak is niet bekend hoe de wegen zijn, waar je overheen fietst. Geasfalteerd, betegeld, zand, onverhard? In zo’n onverhard gedeelte blijken altijd hobbels en kuilen in de weg te zitten. Dat maakt fietsen lastiger. Ik merk dan dat ik steeds krampachtiger en langzamer ga fietsen, om alles te ontwijken en m’n blik houd ik gericht op het wegdek. Best jammer, want je mist wat er om je heen te zien is.

Totdat ik erachter kwam, dat als ik m’n blik gericht houd op het einde van de weg, het fietsen beter gaat. Het rijdt meer ontspannen en je houdt het langer vol!

Is het in het leven niet net zo? We zien de hobbels die we moeten nemen en de kuilen waar we doorheen gaan. En zijn hier zo op gefocust dat we verder vergeten te kijken.  Probeer je blik te verleggen naar de toekomst en kijk om je heen in een breder perspectief. Het helpt je relaxter te leven is mijn ervaring.

Hoe “fiets” jij door het leven?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.