Feestje

Start | Feestje

Diep in de jungle, hier ver vandaan, was het feest. Alle insecten uit de jungle waren bij elkaar gekomen om een dikke party te houden! Bijen, torren, spinnen, rupsen..iedereen was aanwezig op het feest en ze hadden het reuze naar hun zin! De duizendpoot was er ook. Hij had zijn speciale dansschoenen aangetrokken en ging helemaal op in de muziek. Hij maakte de ene na de andere prachtige dansmove en was de ster van het feest! Alle insecten waren diep onder de indruk van de duizendpoot.

Toen het feest was afgelopen, liep de duizendpoot samen met de krekel naar huis. K: “Wauw, duizendpoot wat kan jij goed dansen zeg! Hoe doe je dat?!” D: “Nou, ik deed mijn ene voet zo, en toen deed ik mijn andere voet zo..en toen deed ik dit en toen…”

De duizendpoot raakte verstrengeld in zijn voeten en viel op de grond! Hij kon zijn talent voor dansen niet uitleggen… Komt dit verhaal je misschien bekend voor? We hebben waarschijnlijk allemaal weleens meegemaakt dat we in onze spontaniteit iets bijzonders deden, maar dat we dat later op eigen wil niet meer konden. Wat gek? Toen kon ik het wel en nu lukt het me niet? Waar ligt dat aan? …. Meestal gebeuren de mooiste dingen als we er niet op voorbereid zijn. Als we, zonder na te denken of verlangen, spontaan reageren op het leven. 

Dus ik zou zeggen… go with the flow ?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.