Fake news

Start | Fake news

Wat maakt dat je iets voor waar aanneemt? Je hoort of leest nieuws en als het ongeloofwaardig overkomt, vraag je jezelf af of de waarheid wel verteld wordt. Geloof je het of geloof je het niet? Want met zoveel mogelijkheden om te communiceren tegenwoordig is het gevaar dat een bericht niet klopt ook groter geworden. De term ‘fake news’ (nepnieuws) wordt een bekend verschijnsel. Alles wat je voor waar aannam kan zomaar anders zijn.

Hoe ga je daarmee om? Als het onderwerp jouw interesse heeft, wil je dan precies weten hoe het zit? Om de waarheid te achterhalen, kijk ik vaak naar de bron van het nieuws. Is deze betrouwbaar, zijn de schrijvers te vertrouwen? Het heeft met vertrouwen te maken of je gelooft dat iets waar is. Helemaal als je het niet kunt zien of bewijzen.

Misschien ken je hier voorbeelden van? Mensen die je goed kent zul je eerder geloven dan een onbekende. Omdat je weet dat diegene doet wat hij zegt, weet waar hij over praat en niet liegt. Als je vertrouwen in iemand hebt worden zijn woorden geloofwaardig.

In wie geloof je? En waarom? 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.