Even net anders…

Start | Even net anders…

Ken jij ook iemand die kleurenblind is of bepaalde tinten net anders ziet? Bij ons thuis leidt dat soms tot enige verwarring en hilarische situaties.

Toen ik mijn man leerde kennen, was ik net een jaar daarvoor verhuisd. Ik was maar wat trots en blij met mijn nieuwe huis. Na een aantal maanden liet hij heel voorzichtig vallen dat hij de woonkamer toch wel wat kaal en wit vond. 

Dat verbaasde mij, want ik had mooie roze kussens op de bank, een lila kleurtje op de muur én zacht lila-grijze gordijnen. Wat bleek nou, hij zag het allemaal in grijstinten!

Ik viel bijna van m’n stoel van verbazing. Hoe was het mogelijk!

Gebeurt jou dat ook wel eens? Dat je iets op een bepaalde manier ziet, en dat het bijna niet voor te stellen is dat een ander er totaal anders naar kijkt.

Het is dan de kunst om respect te hebben voor de ander, en er wellicht wat van te leren. Een andere invalshoek kan heel verrassend zijn!

En mijn man? Hij kwam er gelukkig ook achter dat mijn autootje niet roze was, en stapte met een heel wat geruster hart achter het stuur. ?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.