Er gebeurt meer dan dat je ziet

Start | Er gebeurt meer dan dat je ziet

Ik heb al meerdere pogingen gedaan om uit een avocadopit een plantje te laten groeien. Op internet staan hele beschrijvingen hoe je dit kan realiseren. Ik had meerdere pogingen gedaan, maar die mislukte steeds. Tot een paar maanden geleden.

Ik had drie pitten verzameld. Het zou toch bij eentje moeten lukken? Dus ik ging wachten, wachten en nog meer wachten. En ja hoor, er begon bij een pit een wortel te groeien. Yes! Een paar dagen later zag ik bij een tweede pit ook een wortel groeien. Eerst lukte het bij geen enkele pit en nu heb ik ineens twee pitten die iets doen. Ik zette de twee pitten in een pot en ik ging weer wachten. Alweer gaf ik bijna de hoop op. Ik zag niks gebeuren. Tot op een dag… Ineens zag ik een puntje uit de grond steken. Dat puntje is nu een plantje geworden van ruim 30 centimeter hoog. En uit de tweede pit zijn zelf twee plantjes gekomen! 

Soms zie je dingen niet en denk je dat er niks gebeurt. Dat kan een reden zijn om de hoop op te geven. Maar geef niet op, heb geduld! Want dat je het nog niet ziet, betekent niet dat er niks gebeurt. Er gebeurt wellicht meer dan dat je denkt en ziet.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.