Engelen

Start | Engelen

Waar denk je aan als je het woord engel hoort? Word je weleens een engel genoemd misschien? Welke associaties heb je met engelen?

In de kunst worden engelen afgebeeld als lieftallige kleine blote mensjes of als stralende verschijningen. De meeste mensen hebben denk ik een positieve indruk van een engel.

Weet je dat engelen ook heel mooi kunnen zingen? In de nacht dat Jezus Christus geboren werd, zong een engelenkoor vlakbij Bethlehem het: Ere zij God. Een lied dat altijd nog gezongen wordt met het Kerstfeest.

Eén engel had kort daarvoor de herders aangesproken. Het stralende licht maakte indruk op hen. Zijn woorden brachten het mooiste nieuws wat ze ooit gehoord hadden: jullie Redder is geboren! Na dit lied van de engelen konden ze niet anders dan in beweging komen.

Engelen zijn er in verschillende hoedanigheden. In de Bijbel vaak duidelijk herkenbaar. In ons hedendaagse leven niet zo makkelijk te herkennen. Toch kom je soms in situaties, waarvan je later denkt, daar moet een engel bij geweest zijn. Een auto die je net niet raakte, toen je overstak bijvoorbeeld. Iemand die zomaar iets tegen je zegt waardoor je de juiste beslissing neemt.

Engelen: boodschappers van het goede nieuws, brengen je in beweging naar God. Zing tijdens het Kerstfeest maar met hen mee!

Kijk/luistertip: for KING & COUNTRY: Heavenly Hosts

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.