Elke dag is een nieuwe kans!

Start | Elke dag is een nieuwe kans!

Elke dag is een nieuwe kans. Dat geloof ik echt. Elke dag kunt u een nieuw begin maken. Ik heb in mijn leven heel veel mensen mogen helpen met schulden. Dan lijkt het probleem eindeloos. Soms kost het leven veel strijd en loop je overal tegenaan. Maar blijf altijd doorgaan.

Ik hoop dat de mails van Een Gouden Morgen jou mogen helpen om hoop te houden en om aan de slag te gaan.
Ik wil ook nog een stukje met je delen, geschreven door Renate, een andere schrijver van Een Gouden Morgen.
Onze hond zit jankend voor de deur. Ze wil naar buiten, de tuin in. Ze maakt het zich onnodig moeilijk door daar maar jammerend voor de dichte deur te blijven zitten. Ze kan namelijk prima naar buiten via de openslaande tuindeuren aan de andere kant van de keuken. Lekker rennen en spelen in de vrijheid. Het klopt dat die deuren vrijwel altijd op slot zitten. Inderdaad staat ‘haar’ deur meestal de hele dag op een kier zodat ze ieder moment de tuin in kan. Maar het komt gewoonweg niet in haar op dat die openslaande deuren toegang bieden tot diezelfde heerlijke speelplek.

Ik bedenk dat ik het mijzelf ook regelmatig behoorlijk moeilijk maak. Ik wil graag dat de dingen op mijn manier gaan. Op de manier waar ik vertrouwd mee ben. Ik ben soms blind voor andere mogelijkheden. Soms zie ik wel nieuwe kansen, maar als ik eerlijk ben, vind ik het gewoon spannend om iets nieuws te proberen. Dan blijf ik uit angst voor het nieuwe maar ‘binnen’. Terwijl ik weet dat nieuwe dingen het leven juist avontuurlijk maken en energie geven. Het is soms alleen maar een kwestie van de drempel van een andere deur overstappen. En dan kan ik de vrijheid ervaren van het naar hartenlust leven.

Voorzichtig duw ik onze hond door de tuindeuren naar buiten, de vrijheid tegemoet. Af en toe zou ik mijzelf ook eens een duwtje moeten geven over de drempel naar nieuwe vrijheden. Dat geeft energie.

Jan van Rossen

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.