Een warme deken

Start | Een warme deken

Herken je dat? Dat er iets begint te kriebelen binnenin je wanneer je geconfronteerd wordt met al het leed in de wereld? Wanneer je het nieuws leest of het journaal kijkt? Maar ook als er in je directe omgeving dingen gebeuren die je zo graag anders zou zien? Het lijkt alsof de ene ellendige gebeurtenis het andere opvolgt en je zou daar ontzettend graag iets aan doen. Je vingers jeuken, je wilt je handen uit de mouwen steken. Aan de slag om van deze wereld een betere plek te maken. Een plek waar mensen van elkaar houden, positief met elkaar in verbinding staan, erop uit zijn om de vrede te bewaren, plezier te hebben en voor elkaar te zorgen. 

Maar waar begin je dan? Want er is zoveel moeite en strijd. Moeder Theresa heeft tijdens haar leven een heel wijze uitspraak gedaan, die weleens de start van een antwoord op deze vraag zou kunnen zijn:

‘Als je de wereld wil veranderen, ga dan naar huis en heb je familie lief’

Als iedereen liefde doorgeeft aan de mensen in zijn naaste omgeving, zal de liefde als een warme, zachte deken over de aarde uitgespreid worden. Klein beginnen, bij jezelf. In verbinding met God, de Liefde zelf. En dan doorgeven aan je naasten. En van daaruit de wereld over. Ik voelt iets kriebelen, een vuurtje in mij, een Stem die zegt dat het mogelijk is. Voel jij het ook?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.