Een veilig (t)huis

Start | Een veilig (t)huis

Wat ben ik blij met mijn huis. Ik vind het een mooi huis, van binnen en van buiten. Ik houd van de plek waar het staat, zo prachtig tussen de groene bomen. Ik geniet van de sfeer binnen. In de winter steek ik vaak de haard en de kaarsjes aan en samen met mijn gezin, vrienden en familie geniet ik van de warmte van het huis en van het samenzijn.

De lockdown en avondklok zorgen deze winter toch voor wat saaiheid in mijn anders zo levendige huis. Ik geniet toch het meest van mijn veilige, leuke plek als ik ook de vrijheid heb om erop uit te gaan. Maar ondanks de restricties die ons van buitenaf worden opgelegd, ben ik vooral heel dankbaar voor de veilige plek waar ik mij thuis voel en weet.

Er is nog een plek waar ik mij thuis voel en weet. Die plek is dicht bij God. Ik mag bij God schuilen en genieten van de warmte en ontspanning in zijn aanwezigheid. Ook al legt het leven mij soms restricties op en kan ik niet altijd gaan en staan waar ik wil, ik weet dat God er altijd is. Een liefdevolle God die mij beschermt als de muren van een huis.

 

Bij de Heer ben ik veilig,
Hij is de allerhoogste God.
Bij Hem vind ik rust,
Hij is de machtige God.
Daarom zeg ik tegen Hem:
‘U beschermt me,
ik hoef niet bang te zijn.
Op U vertrouw ik.’

Psalm 91:1,2

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.