Een krachtig instrument

Start | Een krachtig instrument

Elk mens heeft het nodig om gekoesterd en geliefd te worden. Kijk maar naar kleine baby’tjes, die zijn zo hulpbehoevend. Ze hebben voedsel, warmte, liefde en aandacht nodig. 

In een artikel las ik het volgende: ‘Vroeger werd ouders voorgehouden dat moederliefde een ernstige bedreiging voor de gezondheid was. In kinderziekenhuizen werden patiëntjes verzorgd met zo weinig mogelijk lichamelijk contact. De gevolgen van deze harteloze praktijken waren dramatisch. In sommige instellingen was 90 procent van de kinderen binnen een jaar overleden.’

Zo.. dat is heftig hè? Liefde. Wat een krachtig instrument. Je kunt door het niet te geven een ander maken of breken. En… jezelf dus ook.

Hoe belangrijk is het dan dat jij je omringd met mensen die van je houden en het beste met je voor hebben. Die positief zijn, jou warmte en aandacht kunnen geven. Dat is letterlijk goed voor je gezondheid!

En wanneer je alleen bent, dan ben je nog steeds met… jezelf! Hoe fijner jij het met jezelf hebt, hoe gelukkiger je zult zijn. Wees mild en oordeel jezelf niet te hard. 

Het mooie van liefde is dat het zich vermenigvuldigd als je het deelt. Met wie deel jij je liefde vandaag?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.