Een compliment voor jou!

Start | Een compliment voor jou!

Onlangs was het internationale Vrouwendag. Ik heb niet veel met dit soort ‘speciale dagen’, want tegenwoordig verzinnen ze van alles. Maar af en toe even stil staan en iemand een compliment geven is nooit verkeerd. Veel vrouwen vinden namelijk een hele hoop van zichzelf. We voelen ons tekort schieten, hebben het idee dat we niet voldoen en we kunnen onszelf veroordelen als de beste. Vaak zijn dat jouw eigen overtuigingen die zich door de jaren heen in jouw hart hebben geworteld. Wortels die zijn ontstaan vanuit afwijzing in je jeugd of eenzaamheid. Of je groeide op in een gezin waarbij perfectionisme heel belangrijk was en je nooit het gevoel kreeg dat het goed genoeg was. Er was altijd wel iets op aan te merken.

Zonder dat we het vaak door hebben zetten we dit patroon door in ons leven. Vaak is namelijk de externe factor wel verdwenen, maar gaat het innerlijk maar door en door.

Voor alle vrouwen (maar eigenlijk geldt dit net zo voor de mannen) wil ik het volgende zeggen:

Jij bent mooi, zowel van binnen als van buiten. Je hoeft niet door hoepeltjes te springen, jij mag gewoon jezelf zijn. Jij bent niet voor niks zo gemaakt. Stop met veroordeling naar jezelf toe, maar ga leren jezelf lief te hebben. Stop met jezelf afwijzen. Ook al maak je wel eens fouten, nou en! Iedereen maakt fouten en dat is ok. Zie het als een leermomentje en blijf jezelf niet straffen. Jij bent goed genoeg. Jij mag er zijn. Jij bent het licht in deze wereld.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.