Een bijzonder verhaal

Start | Een bijzonder verhaal

In de Bijbel staan veel mooie verhalen over het leven van Jezus. Deze verhalen laten zien wat voor mens Jezus was en wat Hij deed voor anderen. Het verhaal wat ik zelf mooi vind is het verhaal van de overspelige vrouw. Het verhaal gaat zo: 

Jezus stond vroeg in de ochtend in de tempel waar al veel mensen om Hem heen stonden en naar Hem luisterden. De bijbelgeleerden en Farizeeën duwden een vrouw in het midden vrouw van de kring en zeiden: “Meester, deze vrouw is op heterdaad betrapt terwijl zij overspel pleegde”. In de wet van Mozes staat dat wij zo’n vrouw moeten stenigen. Wat is uw mening?” 

Zij wilden Jezus hiermee voor het blok zetten en hem in de val laten lopen zodat zij een reden hadden om Hem aan te klagen. 

Jezus ging op Zijn hurken zitten en schreef met zijn vinger achteloos in het stof. Toen zij bleven aandringen, stond Hij op en zei: “Laat hij die zelf nooit zondigt, de eerste steen maar gooien!” 

Na deze woorden dropen de mannen een voor een af, de leiders het eerst. 

Wat een prachtig verhaal! Jezus houdt met één zin iedereen een spiegel voor en maakt hen bewust van de fouten die zij zelf ook gemaakt hebben in het leven. Wanneer je iemand veroordeelt, veroordeel je dus ook je zelf. Het toont ook de moed van Jezus, omdat Hij zich niet liet beïnvloeden door een wet of door mensen met macht. 

Dit verhaal laat mij zien hoe bijzonder Jezus was! 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.