Durven we nog plezier te hebben?

Start | Durven we nog plezier te hebben?

Vroeger kon ik als kind zo genieten van heel hoog schommelen! Of van op de stelten lopen of in een skelter rijden. Stoepranden, de handstand doen en van de trapleuning af glijden vond ik ook geweldig.

Plezier… Ik ben er eens over gaan nadenken. Heb ik nog veel plezier? Ervaar jij vaak plezier? Wat is plezier eigenlijk? Het woordenboek zegt erover: ‘een aangenaam gevoel (vreugde), of iets prettigs, vermaak, genoegen. Iemand een plezier doen, hem met iets gelukkig maken.’

Mijn eerste gedachte bij plezier was ‘veel lol hebben met iemand’. Maar als ik er verder over nadenk gaat het toch wel verder dan dat. Het is een gevoel van blijdschap en geluk, het ademt lichtheid. 

We kunnen plezier ervaren door alleen al naar iets of iemand te kijken of door een leuke activiteit te doen. Dat kan een glimlach opleveren, maar ook een schaterlach.

Als ik er zo over nadenk lijkt de essentie van plezier wel onbezorgdheid. Een kind heeft dat van nature. Zijn wij dat als volwassenen soms een beetje kwijtgeraakt?

Laten we proberen om vandaag alles wat ons bezighoudt te laten voor wat het is. Laten we het zorgeloze jongetje of meisje in ons ruimte te geven. Want geloof me, die zit nog steeds in jou en mij!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.