Durf jij voor jezelf te kiezen?

Start | Durf jij voor jezelf te kiezen?

Vorig jaar (21 september 2018) ben ik ten huwelijk gevraagd. En volgend jaar (25 april 2020) gaan we trouwen! Ik kijk er met heel veel plezier naar uit. Momenteel zitten we druk in de voorbereidingen. Ik had niet gedacht dat je over zoveel dingen moest nadenken, maar ik geniet van elk moment. Het moeilijkste waar ik over na moest denken was: ‘Wie nodig je wel of niet uit op je bruiloft?’ 

Dat is zo’n moment dat er twee gevoelens om de hoek komen kijken. Gevoel A wil alleen de mensen uitnodigen die mij aan het hart liggen en waar ik energie van krijg. Gevoel B wil alle mensen uitnodigen die je hoort uit te nodigen, maar waar je geen energie van krijgt. Naar welk gevoel ga ik dan luisteren? Ik wil me namelijk niet schuldig voelen.

Uiteindelijk heb ik toch voor gevoel A gekozen. Wat mij geholpen heeft hierin is dat er tegen me gezegd werd dat het onze bruiloft is en dat we moeten doen waar wij ons goed bij voelen. Er zullen dan altijd mensen zijn die er iets van vinden. 

Maak keuzes waar je energie van krijgt en niet die je alleen maar energie kosten. En voel je dan niet schuldig naar een ander. Kiezen voor jezelf is niet iets om schuldig over te voelen. Jouw ‘ik’ zal er juist heel blij mee zijn. En waarom zou je alleen maar anderen blij maken en niet jezelf? Durf jij keuzes te maken waar je energie van krijgt?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.