Durf de eerste stap naar herstel te zetten

Start | Durf de eerste stap naar herstel te zetten

Weten dat je wellicht hulp kan gebruiken en ook daadwerkelijk de stap zetten om hulp te vragen zijn twee verschillende dingen. Iets weten, betekent niet meteen dat je de moed hebt om die stap ook te zetten. Het kan voelen als falen, zwak zijn of misschien speelt er een andere reden waarom je die stap niet zet.

Ik heb het vroeger ook als falen gezien. Ik dacht echt bij mezelf: Serieus, je weet toch wat je eigenlijk moet doen, dus waarom doe je het niet gewoon? Waarom heb jij nou hulp nodig?

Soms kunnen we dingen heel goed weten, maar niet voelen. Ook kunnen we dingen wel weten, maar weten we gewoonweg niet waar we moeten beginnen. Dat is hetzelfde als met sporten. Je weet dat sporten gezond voor je is, maar soms is het fijn om een coach te hebben die je aanmoedigt vanaf de zijlijn om door te blijven gaan. Ik merk dat ik soms die coach wel even nodig heb. Anders verzand ik weer in mijn oude gewoontes. 

Ook kan een coach je even de spiegel voorhouden, om jouw blinde vlek zichtbaar te maken. Want een blinde vlek heet niet voor niks een blinde vlek. Je ziet het namelijk zelf niet. Ja, het is soms erg confronterend, maar het kan enorm helpen in jouw groei. 

Mocht je het idee hebben dat je wat hulp kan gebruiken, laat je dan niet weerhouden om die te vragen. Blijf niet alleen worstelen, maar zet die stap. Een stap die jou wellicht naar herstel kan gaan leiden.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.