Dromen

Start | Dromen

Ik droom de laatste tijd veel. Ik weet ook niet hoe dat komt. Het zijn gelukkig geen vervelende dromen, dus ik heb er niet echt last van. Toch heb ik het gevoel minder goed uitgerust te zijn als ik veel gedroomd heb. 

Blijkbaar droomt iedereen, maar vaak kan je de dromen de volgende dag niet meer herinneren. En jij dan droom jij veel? 

Ik ben eens na gaan denken over het dromen en ik verbaas mij erover dat we in onze slaap de droom als werkelijkheid beschouwen. Als ik droom dat ik in een vol stadion van Barcelona een winnend doelpunt scoor, dan beleef ik dat ook écht zo! Gek eigenlijk hè, hoe onwerkelijk je droom ook is, je gelooft hem wel. 

Maar als je overdag wakker bent dan droom je eigenlijk ook. Want bedenk maar eens, hoe vaak ben je niet in gedachten verzonken en beleef je de wereld vanuit je eigen perceptie? Net als in je droom. 

Iedereen beleeft de wereld anders, net zoals niemand jouw droom hetzelfde kan beleven. 

Ieder mens beleeft de wereld dus op zijn eigen unieke manier. Voor niemand is de wereld hetzelfde. Als we dat beseffen kunnen we misschien openstaan voor anderen, en elkaar niet veroordelen. 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.