Draagkracht

Start | Draagkracht

Als je met iets (een last) loopt te sjouwen, is het fijn als iemand je helpt dragen. Want door het gewicht te verdelen, is het minder zwaar wat je tilt. Daarbij is de één sterker dan de ander en is er verschil in wat je kunt dragen. Draagkracht wordt dat genoemd. Niet iedereen heeft dezelfde draagkracht. En nu in de coronacrisis lijkt het erop dat ieders draagkracht minder wordt.

Want het dragen van een last kun je ook figuurlijk zien. Moeiten, zorgen, verdriet en pijn kunnen een last voor je zijn, die je iedere dag mee moet sjouwen. Wat is het dan fijn als er iemand is die je wilt helpen tillen. Deel je last met een ander en voel de verlichting. Of help iemand meedragen als je ziet dat de last zwaar is voor degene. Bied een luisterend oor, stel vragen zodat je naast de ander gaat staan om mee te kunnen tillen. Neem ruimte om te vertellen wat jij zwaar vindt om te dragen. Misschien denk je: maar ik heb/ken niemand die samen met mij wil sjouwen.

Weet je dat er Iemand is die jou en je lasten wil dragen? Ook al ben je niet sterk of snel, de Handen die jou dragen zijn dat wel!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.