Down

Start | Down

Viktor van vier is een hele speciale kleuter. Hij is anders dan de andere kleuters. Zoals Viktor zijn er niet zoveel in Nederland. Hij heeft het syndroom van Down.

Hij kan niet rennen zoals de andere jongetjes van vier. Viktor kan helemaal niet op een trampoline springen, hij rolt altijd om als hij dat probeert. Hij kan ook niet klimmen of schommelen. Viktor valt overal vanaf. Ook knippen en plakken is lastig voor Viktor. Viktor praat heel onduidelijk en hij ziet er anders uit dan de andere vierjarigen. Zijn hoofd is anders, zijn vingers zijn anders, zijn lijfje is anders. Toen de dokters zijn papa en mama vertelden wat er was met Viktor, hadden zij erom gehuild.

Heb je dat ook wel eens? Het gevoel anders te zijn dan de anderen, er niet bij te horen? Dat gevoel kan ons heel verdrietig maken. 

Viktor heeft nog iets dat anders is dan bij andere kinderen. Hij huilt bijna nooit en is eigenlijk altijd blij en vrolijk. Viktor houdt van iedereen en iedereen houdt van Viktor. Als hij valt staat hij meestal met een grote glimlach op en gaat verder. Als hij iets niet kan, probeert hij het gewoon opnieuw. Als het dan lukt is zijn glimlach mega groot en anders gaat hij gewoon wat anders doen.

Viktors oma zegt altijd dat Viktor draagkracht heeft meegekregen. Hij is bijzonder gemaakt. Anders, maar zo bijzonder en zo geliefd!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.